BEHANDELINGEN


Trimmen is het algemene benaming voor de vachtverzorging van uw hond of kat. Dit omvat alle handelingen, of dit nu: Plukken, knippen, scheren, uitkammen of wassen is.


HOE VAAK NAAR DE TRIMSALON??


Hoe vaak Uw hond naar de trimsalon kan, is afhankelijk van de vacht.


Maar om U een idee te geven:


        • Poedelvachten: 4-8 maal per jaar
        • Ruwharige vachten: 2-4 maal per jaar
        • Spanielvachten: 4-6 maal per jaar


Plukken:

Plukken is het verwijderen van loszittende dek-haren bij ruwharige vachten. De vacht dient in dit geval goed “trimrijp” te zijn om de huid (en de hond) zo min mogelijk te irriteren. Loszittende haren worden met wortel en al verwijderd. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij een Westy en de Cairn Terrier. Dit haar valt niet vanzelf uit en moet op tijd verwijderd worden. Deze ras soorten hebben niet een "normale" rui.

Knippen en scheren:

Knippen en scheren is het inkorten van de vacht d.m.v. schaar of tondeuse. Sommige honden worden alleen geknipt, bij anderen wordt een combinatie van knippen en scheren toegepast.

Uitkammen:

Uitkammen is het doorkammen en eventueel ont-klitten van de vacht.

Wassen en föhnen:

Er zijn honden die alleen komen om gewassen te worden. Een langharige hond die alleen komt om gewassen te worden dient wel vrij te zijn van klitten. Uiteraard kunnen wij dit voor u verzorgen. Voordat we de hond wassen, zal deze gekamd en geborsteld worden. Dit maakt het fijner voor de hond om na het badderen gedroogd te worden.

Gezondheid, teken & oren:

Tijdens de behandeling zien wij veel bij de honden. We letten op teken en zullen die verwijderen. Maar ook wondjes, door spelen of beten van andere honden. Ook het schoon zijn van de oren. Dit zien wij direct. LET OP, wij zijn geen dierenarts. Sommige dingen kunnen we snel verhelpen, zoals een teek, maar anders geven wij u uiteraard het advies om uw eigen dierenarts te consulteren.Copyright Trim-My-Dog                       KvK 70918430                BTW: NL173174619B01